fraven main

Colaborarea cu firma Fraven a început în anul 2011 pentru contractarea extinderii halei de producție pe care compania o deținea în orașul Zalău. Odată finalizat acest prim proiect și mulțumiți fiind de desfășurarea colaborării, cei de la Fraven au ales Ikon Ideea ca partener pentru dezvoltarea următoarelor proiecte.

Grupul Italian a decis să se extindă prin achiziția unui teren în parcul industrial de la Jibou, unde am derulat mai multe proiecte începând cu 2012, toate halele industriale fiind proiectate cu structură de rezistență din oțel, iar anvelopările cu panouri tip sandwich:

  • Jibou 1 (anul 2012)

O hală industrială de 2700m2 pentru producție, prevăzută și cu o zonă de birouri de aproximativ 200m2;

  • Jibou 2 (anul 2014)

O hală industrială de 2700m2, cu o zonă de birouri de 200m2, iar pentru prima dată, s-a introdus soluția de rampe modulare pentru încărcarea tirurilor;

fraven 2-2 fraven 2-3

  • Jibou 3 (anul 2018)

O hală industrială de 2700m2 , cu aceeași zonă de birouri și rampe modulare. Datorită particularităților terenului, a fost integrat un zid de sprijin în structura de rezistență a halei, cu un efect arhitectural aparte, dar și cu o provocare în ingineria de rezistență și de execuție;

fraven 3-2 fraven 3-1

  • Jibou 4 ( anul 2021)

O hală industrială de 5000m2 care devine și sediul principal al companiei în România. De aici și necesitatea unei suprafețe mai mari de birouri și spații servicii –  peste 600m2 ce au presupus lucrări de finisări interioare, amenajări, etc.

fraven 4-1 fraven 4-2

 

Pentru finalizarea acestor proiecte, am avut șansa să proiectăm, livrăm și instalăm peste 800 de tone de confecție metalică. De asemenea, am livrat și am instalat 20 000m2 de panouri tip sandwich.

Pentru restul categoriilor de lucrări din aceste proiecte, am dezvoltat parteneriate durabile și de calitate cu firme specializate în arii ca:

  • tâmplărie PVC și de aluminiu;
  • finisaje și amenajări interioare;
  • pardoseli industriale;
  • instalații.

Ikon Ideea este o firmă specializată în proiectarea, execuția și montajul structurilor metalice. Începând cu 2014, am dezvoltat intern și activitatea de montaj a panourilor sandwich, lucru la care devenim din ce în ce mai bine pregătiți.

Evoluția a fost vizibilă de la un proiect la altul. De fiecare dată am încercat să ne încadrăm în termene și în buget, fără a face rabat de la calitate, fapt ce ne-a ajutat de îmbunătățirea serviciilor oferite. Am ascultat cu mare atenție dorințele beneficiarului și am încercat în permanență să aliniem proiectul la viziunea acestuia.